![]() |
![]() |
![]() |
Clădirea principală, dupa cum spune si numele este prima cladire pe care satul o poate avea. De la ea vei putea da comenzi de constructie a celorlate cladiri, iar din nivelul 15 al cladirii principale, vei putea chiar si demola cladiri. Cu cat cladirea principala este in nivel mai ridicat, cu atat construirea si demolarea se vor face mai repde.
Daca dati click in joc pe cladirea principala, va va aparea o imagine de genu asta:

Deoarece cladirea este intr-un nivel mai mare decat 15 ea are si optiunea de Daramare. Cladirile se pot darama doar cu cate un nivel nu se pot darama cu mai multe niveluri.
Observati ca in coloana Construire, unele cladiri se pot construi, iar altele nu doarece nu este destula materie prima pentru a putea construi cladirea in nivelul urmator.
Tot aici se poate redenumi satul din josul paginii Modificarea numelui satului, unde satul se poate numi aproape oricum. Pentru a vedea denumirile interzise, citit regulamentul jocului.
Cazarmă
![]() |
![]() |
![]() |
Cazarma este locul unde se recrutea infanterie: Lancieri, Luptatori cu spada, Luptatori cu toporul, Arcasi.

Dupa cum vedeti unele unitati se pot recruta, iar altele nu deoarece nu sunt cercetate inainte in fierarie. Si spre deosebire de cladirea principala la care daca anulezi unele comenzi de construire, iti da resursele inpoi, in cazarma iti da doar 90% din resurse inapoi, asa ca este bine de stiut ca atunci cand recrutati sa nu anulati comanda de recrutare pentru a nu pierde din resurse.
Grajd
![]() |
![]() |
![]() |
In grajd se recruteaza cavaleria: Spioni, Cavalerie usoara, Aracasi calare, Cavalerie grea.

La fel ca si in cazarma si in grajd daca dati recrutare si apoi doriti sa renuntati la comanda, veti primi inapoi doar 90% din resurse. Aici apare textul: Condiţiile clădirii nu sunt îndeplinite, aceasta inseamna ca pentru a putea putea recruta unitatea, satul mai trebuie dezvoltat, respectiv construite cladiri sau ridicarea nivelurilor la cladiri.
Atelier
![]() |
![]() |
![]() |
In atelier se recuteaza trupele de asediu: berbeci si catapulte.

La fel ca si la celelate recrutari de trupe, doar 90% din materie iti va fi retunata daca se renunta la recrutare.
Curte nobilă

In curtea nobila poti recutezi nobilii cu care vei cuceri alte sate si poti sa bati taleri necesari pentru nobil.

Spre deosebire de celalte cladiri unde iti arata ce ai pe fiecare sat, aceasta cladire este general valabila pentru satele tale. De exemplu in acest caz nu se vor putea recruta 8 generatii de nobili, ci pe toate satele vor putea exista inca 8 nobili ce pot fi creati.
Fierărie
![]() |
![]() |
![]() |
In fierarie se cerceteaza trupele. Singurele trupe care nu necesita cercetare sunt lancierii si luptatorii cu spada.

Observati ca unele trupe sunt cercetare, altele pot fi cercetate, iar altele sunt cu textul Conditiile cladirii nu sunt indeplinite. Aceasta inseamna ca pentru a putea cerceta tipul unitatii respective, satul mai trebuie dezvoltat.
Piaţa centrală
![]() |
In piata centrala poti da atacuri, poti trimite sprijin .. adica poti organiza trupele care le ai in satul respectiv. |

Dupa cum se vede sub textul Da comanda, se vad toate unitatile tale dintr-un anumit sat. Acolo poti selecta cate unitati din fiecare tip sa le trimiti ca atac sau sprijin pe un anume sat.
Daca doriti sa trimiteti toate trupele dintr-un sat pe un alt sat atunci mai simplu este sa dati click pe link-ul Toate trupele.
Puteti specifica coordonatele satului x si y, sau le puteti trimite pe un sat propriu daca dati click pe link-ul Propriu. Dupa ce ati specificat coordonatele atunci dati atac sau sprijin.
ATENTIE: specificati coordonatele satul inainte de atac altfel va da eroare ca nu se poate ataca deoarece nu s-au specificat coordonatele.
Sub textul Miscari de trupe aveti trupele tale si trupe care sosesc. Aici se vede si este scris care este atac si care este sprijin. Spada in jos reprezinta sprijinul, iar toporul reprezinta atacul. Va arata si timpul cat fac pana in satul tinta. Tot aici mai aveti optiunea de a Intrupe atacurile sau sprijinurile, optiunea de intrerupere este doar pentru trupele tale, nu si pentru cele care sosesc.

Sub textul Aparare aveti originea trupelor care poate fi din acest sat adica satul selectat care are piata centrala, si alte sate cum este in acest exemplu Centru 39 Y. Observati ca puteti trimite sprijinul inapoi, si este de recomandat sa faceti acest lucru daca ati considerat ca pericolul a trecut. Selectati satul dupa care dati click pe butonul Trimite inapoi. Toate trupele care sunt din satul respectiv vor trimise inapoi, in acest caz: 1000 lancieri, 1000 spade si 1000 arcasi.
In aceasta parte Trupe in alte sate, puteti vedea ce trupe aveti trimise in alte sate. Daca dati click pe cativa, atunci puteti selecta ce sa retrageti, iar daca click pe toate atunci toate trupele vor fi retrase.

Daca ati trimis un spionaj asupra unui sat si s-au intors destui spioni incat sa puteti vedea ce trupe are satul atunci le introduceti in simulator pentru a vedea daca veti pierde sau veti castiga atacului. In mare simulatorul are 2 coloane: cea a agresorului unde introduceti trupele cu care atacati si una a aparatorului unde introduceti trupele cu care satul tinta se apara.
Trebuie introdus si nivelul zidului pentru ca nu e totuna sa ataci un sat cu zidul in nivel 9 sau sa ataci un sat cu zid in nivel 20. Deasemenea trebuie introdus si procentul de moral pe care-l ai, el se calculeaza dand click pe Calculator de moral.
Daca atacul ajunge noaptea (intre orele 00:00:00 - 07:59:59), trebuie stiut lumile in care exista bonus de noaptea, iar daca exista atunci se bifeaza si aceasta optiune.

Calculatorul de moral iti va calcula moralul pe care il ai fata de aparator si invers fata de un atacator. Primul rand se completeaza automat cu punctele tale, iar apoi ai optiunea de a introduce numele aparatorului sau punctele aparatorului, depinde de ce alegi, oricum rezultatul va fi acelasi.
Statuie
![]() |
Statuia este locul de unde se poate recruta paladinul. Unele lumi nu au aceasta optiune deoarece nu lasa recrutarea paladinului. |

Daca dati click pe statuia paladinului veti putea recruta sau redenumi paladinul dupa cum va convine, in acest caz l-am numit Generatie de super-nobili, dar tot paladin este, nu are nimic din calitatile nobilului.
Târg
![]() |
![]() |
![]() |
Targul este cladirea care te ajuta sa faci comert.

Comertul se face cu negustori, cu cat va fi mai mare nivelul targuli cu atat mai multi negustori vor fi in targ si vei putea comercializa mai multa materie prima. Fiecare negustor poate duce 1000 materie prima. Atentie negustorii nu pot duce 1000 din fiecare materie prima. Dupa cum vedeti in figura de mai sus am 91 negustori deci in total voi putea ceda 91.000 de resurse in total pe care le aleg cum vreau. Ex: 91.000 fier; sau 45.000 lemn, 1.000 argila, 45.000 fier.

Sub Realizarea unei oferte, puteti crea oferte. Rolul lor este acela de a face comert cu alti jucatori. In dreptul lui Ofera puneti ceea ce doriti sa dati, iar in dreptul lui Pentru puneti ceea ce doriti sa primiti.
Daca de exemplu aveti in magazie 10.000 lemn, 55.000 argila si 17.386 fier; atunci puteti face oferte prin care vindeti argila si cereti lemn sau fier.
Dupa ofertele create le puteti vedea in Oferte proprii, daca ati gresit crearea unei oferte puteti selecta oferta si apoi dati Stergeti.
De recomandat este ca oferta sa o faceti impartita. Adica in loc de a face o oferta de 30.000 fier pentru 30.000 lemn, este recomandat sa faceti oferta de 1.000 fier pentru 1.000 lemn, dar la optiunea De cate ori sa fie reluata, puneti 30.

Aici vedeti ce oferte au alti jucatori, daca o oferta va convine atunci puteti da Acceptare. Atentie: resursele se vor expedia in mod automat si nu puteti intrerupe comanda odata ce ati dat acceptare.
Puteti cauta ofertele dupa materia prima aleasa daca modificati optiunile de sub Oferte straine.

In rubrica statutul negustorilor puteti vedea cum sunt organizati negustorii. De exemplu, daca ati facut oferta in targ atunci automat ati pus si negustori corespunzator valorii resursei puse in oferta.

Daca ai mai multe sate atunci in aceasta rubrica vei vedea toate ofertele tale de pe toate satele, altfel daca ai doar un sat vei vedea toate ofertele tale in oferte proprii.
Tăietori de lemne
![]() |
![]() |
![]() |
Dupa cum spune si numele, Tăietorii de lemne de lemne produc lemn, cu cat va fi mai mare nivelul lor, cu atat mai multa materie prima pe ora vei primi. Nivelul maxim este 30, iar maximul de materie prima difera de la o lume la alta.

Daca dati click pe Tăietori de lemne, atunci veti vedea aceasta imagine unde va arata productia actuala. Productia actuala va este arata si la privire generala asupra satului din Interfata jocului.
Mina de argilă
![]() |
![]() |
![]() |
Dupa cum spune si numele, Mina de argilă produce argila, cu cat va fi mai mare nivelul ei, cu atat mai multa materie prima pe ora vei primi. Nivelul maxim este 30, iar maximul de materie prima difera de la o lume la alta.

Daca dati click pe Mina de argilă, atunci veti vedea aceasta imagine unde va arata productia actuala. Productia actuala va este arata si la privire generala asupra satului din Interfata jocului.
Mina de fier
![]() |
![]() |
![]() |
Dupa cum spune si numele, Mina de fier produce fier, cu cat va fi mai mare nivelul ei, cu atat mai multa materie prima pe ora vei primi. Nivelul maxim este 30, iar maximul de materie prima difera de la o lume la alta.

Daca dati click pe Mina de fier, atunci veti vedea aceasta imagine unde va arata productia actuala. Productia actuala va este arata si la privire generala asupra satului din Interfata jocului.
Fermă
![]() |
![]() |
![]() |
Ferma iti arata cat de multa populatie poate exista intr-un sat.

Majoritatea cladirilor, dar mai ales toate trupele ocupa locuri la ferma, de aceea cu cat mai mare nivelul fermei cu atat mai multa populatie veti putea avea.
Nivelul maxim al fermei este 30 si la acel nivel ferma are 24.000 locuri disponibile pentru cladiri sau trupe.
Magazie
![]() |
![]() |
![]() |
In magazie se depoziteaza materia prima colectata de la mine si taietorii de lemne.

Nivelul maxim al magaziei este 30 si in acest nivel se pot depozita 400.000 din fiecare resursa, adica 400.000 lemn, 400.000 argila, 400.000 fier. Mai mult de atat intr-un sat normal nu se poate depozita, ce e peste se va pierde iar cifrele vor aparea cu rosu. De aceea trebuie folosita materia prima pentru a construi si a recruta trupe si nu o lasati sa se iroseasca.
Ascunzătoare
![]() |
Ascunzatoarea este singurul loc din care materia prima nu se poate jefui. Dupa cum se stie deja, cu fiecare nivel mai mare se paote ascunde mai multa materie prima. |

Nivelul maxim al ascunzatorii este 10 si atunci se pot ascunde 2.000 dine fiecare materie prima. Daca aveti deja 3-4 atunci ascunzatoarea este neglijabila, ce conteaza 2.000 de materie prima cand minele si taietorii in nivel maxim pot crea 3600-4800 materie pe ora.
Zid
![]() |
![]() |
![]() |
Zidul te protejeaza de atacuri, un sat cu zid la nivelul 0 nici nu merita aparat.

Orice sat trebuie sa aiba zidul in nivelul maxim adica 20. El confera o mult mai buna aparare impotriva atacurilor.
Prima biserica
![]() |
in lucru |
Biserica
in lucru |